vrijdag 10 februari 2017

Museum Ritter

Afgelopen zondag op pad geweest naar het Museum Ritter (dit is van dezelfde familie als Ritter Sport). Wel kenmerkend, ik heb bijna 3 jaar op kamers gezeten zo ongeveer naast het Kruller-Muller museum en nog nooit bezocht. En ik ben nog geen 2 weken in Stuttgart en ga daar wel naar een museum met kunst.
Het gebouw is vrij opvallend, het is namelijk een kubus en de collectie is gericht op vormen (vooral vierkanten en kubussen). Je krijgt het idee dat iemand vande Ritter familie het vierkanten-idee wel erg aan het doorvoeren is. De collectie is vrij klein en je als je niet overal een tijdje bij stil staat ben je binnen het uur weer buiten. Toch zijn er een aantal werken die zeker de moeite waard zijn, de stukken met LED verlichting spraken mij erg aan. Omdat ik nu GEB (Godel,
Escher, Bach) opnieuw aan het lezen ben, kijk je toch anders naar dit soort werken.






Naast het museum zit nog een (gratis) tentoonstelling over het merk Ritter en hoe chocolade gemaakt wordt. Bij een automaat die liet zien hoe de chocolade vanuit de fabriek naar de gebruiker gebracht werd, kwam ook nog echt chocolade uit (gratis!) en het apparaat werd door de lokale jeugd leeg "getrokken".
Nu was het zondag en zat de Rittersport shop dicht, wellicht was dit een voordeel ipv een nadeel.

De site van het museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten